email (1)

SSL Certificaat

Beveilig gegevensuitwisseling tussen uw website en uw website bezoekers, behoud uw vertouwen en voorkom positie dalingen in zoekmachines.

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (waar de website op staat) en een internet browser (bijvoorbeeld google chrome, firefox of internet explorer.). Door dit certificaat worden de gegevens van de connectie beveiligd en is het niet mogelijk dat externe systemen de gegevens kunnen onderscheppen. Op deze manier kunnen bepaalde gegevens zoals logingegevens, betaalgegevens en creditcardgegevens veilig ingevoerd worden op een website met een SSL certificaat. Dit certificaat is te herkennen aan de tekst “//” en het groene slotje in de adresbalk.

Voor wie is dit certificaat relevant?

Naast het feit dat het goed is om de gebruiker of website bezoeker aan te kunnen geven dat ze zich op een beveiligde website bevinden, is dit niet voor iedereen relevant. Voor iedere webwinkel en website die persoonsgegevens verwerkt is het vanaf 25 mei verplicht om een SSL certificaat te hanteren. Het verwerken van persoonsgegevens valt binnen deze wet al met het opnemen van Naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer welke worden afgegeven binnen de formulieren van uw website. In het geval voor webshops worden er naast persoonsgegevens ook bankgegevens opgegeven, voor webshophouders is een SSL Certificaat vanaf begin dit jaar al verplicht.

Wat zijn de gevolgen wanneer dit niet toegepast wordt?

Daarnaast kan het zijn dat gegevens van gebruikers op uw website onderschept worden en in handen komen van criminele derden. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) controleert op het naleven van dit certificaat. Mocht dit niet het geval zijn, kunnen er boetes opgelegd worden. Daarnaast heeft Google in 2014 aangekondigd een SSL certificaat mee te nemen in de google rankings. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een SSL certificaat kan het dus resulteren in het slechter vindbaar zijn binnen deze zoekmachine.

Hoe kan ik een SSL Certificaat verkrijgen?

Gebruikt u nog geen SSL Certificaat en bent u zich er van de op de hoogte dat deze wet van AVG ook voor uw bedrijfsvoering geldt? Neemt u in dat geval contact met ons op en wij helpen u graag in het toepassen van maatregelen voor de wet van AVG.

Geïnteresseerd?
Cruzado biedt hulp in ondersteuning, services en trainingen om ervoor te zorgen dat u succes blijft behalen
binnen uw branche gebaseerd op online bezoekers of online sales.

Contact opnemen